Shop / Sødt & Bagværk / Ponthier – Carosol 1 – 6 kg
I Vavatenina-distriktet på Madagaskar blomstrer soursoptræer og bærer frugt næsten hele året rundt, selvom højsæsonen er mellem juni og august. Træerne begynder at frugte, når de er 3 år gamle, så varierer udbyttet mellem 50 og 100 kg. Disse træer har brug for rig, veldrænet jord, og deres rødder kan strække sig op til en meter under jorden. De dyrkes af småskalaavlere, hvis plantager aldrig er større end 100 fod. Ponthier soursop puré er fremstillet af den lækre, kødfulde frugtkød, som er smukt hvid i farven. For at fremstille puréen skal soursopsene først skrælles, hvilket er en vanskelig teknisk operation på grund af den ru skorpe og stikkende ryg på frugtens overflade. De uspiselige sorte frø fjernes også, før frugten forarbejdes. Næste trin er at sigte og flashpasteurisere frugtkødet og derefter tilsætte ti procent rent rørsukker for at fremstille en velsmagende puré, der kan bruges til madlavning såvel som til kager, slik, syltetøj, kiks eller cocktails.
© 2024 Larsen Fine Food – Designet af Aveo web&marketing